Saatiin lopulta rahaa automaatista. Käytiin tutussa paikassa syömässä. Tiedättekö miten hauskaa on paloitella pihviä riisipuikoilla. Ruokapaikka on lounasaikaan erittäin suosittu. Melkein saisi olla korvatulpat, kun myyjät kilpaa kehuvat ja esittelevät annoksiaan.

Tänään matkasimme Lu Xun Parkiin. Kaunis ja iso puisto jalkapallostadionin kupeessa. Hääparien suosima valokuvauspaikka. Puiston keskelle on rakennettu länsimainen romanttinen rakennus, jonka parvekekukkalaatikoissa vähemmän romanttisia tekokukkia. Näitä vasten sitten hääparit halusivat itseään kuvauttavan. Mainittakoon, että muovipullojen kierrätys on edistyksellistä. Hyvä kun istut hetkeksi paikalle on joku keräilijä vieressässi hoputtamassa juoman kanssa, että saisi pullon itselleen.

Rautatieasemalla ystäväni teki kello-ostoksia. Mukaan lähti takuuvarmoja laatukelloja.

Baiyunguan temppeli. Punaiset ovet kutsuvat sisään. Patsaita ja patsaita. Paljon patsaita.

Tästä jatkoimme vanhaan kaupunginosaan syrjäisille kujille teeostoksille. Myyjät ovat ovelia ja yrittävät tarjota turisteille huomattavasti kalliimpia kukanmallisia teitä. Jasmiinia ja Oolongteetä sekä ystäväni osti outoa vaniljatankoa muistuttavaa teetä. Tietenki piti ostaa myös niitä kukanmallisia hiukan. Jasminteen hinta oli jotain 80 yania 500 grammaa (8,38 euroa).

Eläintorilta ystäväni matkaan lähti pari mielenkiintoista akvaariokasvia.

Antiikkimarkkinat oli auki houkuttelevien tavaroiden kera. Punainen puurasia lähti ystävän matkaan.
Tapaamme siellä englantilaista turisteja jotka kuiskaavat korvaamme millä hinnalle olivat saaneet ostetuksi kauniita taottuja ovenripoja. Myyntiajan jälkeen kauppiaat vain laittavat esineet kaduilla oleviin puisiin kojuihin ja sulkevat ovet riippulukoilla.

Puistoissa on muuten todella mukava kulkea, koska ne ovat niin puhtaita ja kauniisti hoidettuja. Puhtaudesta ja turvallisuudesta saa kittää niitä monia puistonvartijoita joita täällä riittää. Varmasti meilläkin puuttuisi graffiitit ja muut ikävät asiat, jos olisi yhtä tarkkaan vartioituja paikkoja. Puhumattakaan tuosta liikennekulttuurista. Ruuhka-aikoina ja suurimmissa risteyksissä on liikennevalojen lisäksi liikenneohjaajat. Ei se näytä haittavaan, vaikka olisi punaiset valot niitä päin ajetaan ja kävellään ihan suveneerisesti. Taksin saaminenkaan ei ole vaikeaa. Etenki turisina ne aivan tyrkyttävät kyytejään kadunkulmissa.

Hotellilla tutkimme ostoksia ja testataan miten ne mahtuvat matkalaukkuun. Aikamoinen määrä ainakin teetä on lähtenyt matkaan. Hotellilla käynti ja suihkun käyttö kolmasti päivässä on pakollista. Kuumuus on aivan käsittämätöntä ja tuuli on yhtä kuumaa. Vaatteet liimautuvat iholle kiinni.

Iltasella astuimme Silk King nimiseen kangaskauppaan. Oi mikä valikoima kankaita ja miten kauniita kuoseja. Ei auttanut muu kuin ostaa paria kangasta. Meidän ostokset vielä pieniä, kun sivusta seurasin amerikkalaisen pariskunnan ostopuuhia. Mies halusi omaan King Size vuoteeseensa silkkilakanat. Myyjä siinä sitten laski kankaan menekiksi sellaiset 18 metriä.

Oli muuten aika koominen näky näin länsimaisesti ajatellen eräässä hienosto ravintolassa. Näin kuinka kokki toi ruokapöytään hienosti lihavartaita ja irroitteli niitä lautaselle. Se koomisuus oli siinä, että kokilla oli valkoiset hanskat ja suullaan suojamaski. Näitä näkyi myös esimerkiksi kaupoissa joissa myytiin irtotavarana pähkinöitä jne.