Herättiin joskus puoliltapäivin. Ensimmäinen ateriointi tehtiin paikallisessa Mcdonalds:ssa. BicMac-ateria viinirypäle juomalla johon on lisätty jäätelöä. Aterioiden hinnat aivan toista luokkaa kuin meillä Suomessa. Kyseinen ateria tuli maksamaan jotain alle 2,5 euroa. Paikallisilla on muuten joku outo fiksaatio jäähän. Jälkiruoat ovat sellaisia outoja jääkasoja, joita sitten raaputellaan hileiksi ja syödään.

Saavumme Huangpun kaupunginosaan, joka on siis vanhaa kaupunkia (Nanshi). Kauniita vanhoja koristeellisia rakennuksia, jotka ovat täynnä pieniä kauppoja. Yu Garden sijaitsee tämän keskellä. Sichuanin kuvernööri Pan Yundan perusti tämän puutarhan (Yu Yuan) isälleen 1600-luvulla. Puutarhassa on kaunis lammikko sisältäen lotuskukkia, kilpikonnia, karppeja.

Otimme taksin ja suuntasimme matkamme kohti Jade Buddhan temppeliä (Yufo Si). Paikka sijaitsee kaukana metroasemista. Saavuttuamme sen edustalle etsien sisäänpääsyä vastaan tulee rampoja kerjäläisiä pyytämään rahaa. Paikka on todella kaunis ja tunnelma hyvin harmoninen. Ihmisiä näkee sytyttämässä suitsukkeita ja kumartamassa patsaita. Ensin ihastelemme kahta istuvaa kultaista, sitten  iso jadebuddha ja viimeisenä pieni makaava jadebuddha.Suuresta jadebuddhasta ei saa ottaa kuvia ollenkaan. On se kaunis ja valtava patsas.

Kurkkaamme paikan teehuoneseen mitä se pitää sisällään. Suurilla puisilla pöydillä on teeseremonia-astiat ja erilaisia purkkeja teenäytteitä. Meiltä kysytään haluammeko maistaa näitä ja pyydetään istumaan pöydän ääreen. Nainen hyvällä englanninkielen taidolla ojentaa meille listat joihin on mekitty selostukset eri teiden vaikutuksista. Nämä ovat siis paikallisia lääketeitä.

Jotkut teelehdet näyttävät todella oudoilta. Listasta sitten valitsimme mitä haluamme maistaa. Meille neuvotaan miten teelehdet pitää ensin pestä heittämällä sihtiin kiehuvaa vettä ja huljuttelemaan lehdet. Tämän jälkeen vasta varsinainen tee haudutetaan. Maistiaisia tarjotaan söpöihin pieniin kippoihin joiden päälle laitetaan korkeampi kippo. Tällä korkeammalla ensin pyöritetään teen ympärillä ja sitten sen avulla haistellaan teetä. Tämän jälkeen saamme maistaa teetä. Jotkut näistä eivät maistu juuri miltään. Osassa maku on hyvin makea. Ostamme mukaan joitakin näistä ja saamme ohjeet niiden käyttöön.

Tänään myös käytiin ostamassa liput Shanghai Acrobatic-ryhmän esitykseen, joka pidetään Shanghaikeskuksen teatterissa.

Päivä on vierähtänyt illaksi ja kävelymme jatkuu kadulle, jossa myydään mielenkiintoisia tikkulihoja, jotka paistetaan kapeilla grilleillä pienen hehkuvan hiilen päällä. Tuoksu on hurmaava, mutta emme rohkene maistelemaan. Keitetyt kananmunat näyttävät niin kamalilta ettei niitä tulisi mieleenkään syödä. Matka jatkuu läpi akvaariokadun. Liikkeistä vain osa auki tähän aikaan illasta. Kaikkea akvaarioihin liittyvää on tarjolla.

Hotellilla käytyämme virkistäytymässä otamme taksin ja kiiruhdamme katsomaan akrobatia-esitystä. Aivan uskomaton ruuhka liikenteessä ja meille tulee kiire. Emme kuitenkaa ole ainoat jotka kiiruhtavat paikalle ja sisäänpääsyn etsimiseen menee aikaa. Teatterille johtaa parit liukuportaat rakennuksen kolmanteen kerrokseen.

Näemme vuoroin voltteja, taitavaa voimistelua, jonglöörausta, voimaköyttä ja tuolipyramidi. Huima esityskohta oli, kun naisvoimistelija asetteli palavia kynttilöitä sisältäviä kehikoita nenänpidikkeeseen ja taiteili näiden kanssa keinuvalla alustalla.