Taksilla kangasmarkkinoille noutamaan teettämiämme vaatteita. Tutkimme silkkivalikoimaa ja silmiini osui kaunis silkkijakun mallikappale. Kehotuksista kokeilin sitä päälle ja manasin ettei se kuitenkaan ole sopiva. Kuinka ollakaan se oli kuin tehty minulle ja mukaan myös lähti. Ystäväni myös osti paksua silkkiä jonkin verran.

Päivä oli sumuinen sateen jäljiltä, kun matkasimme metrolla telkkaritornille. Oriental Pearl Tv Tower on 468 metriä korkea ja maailman kolmanneksi korkein Tv ja radiotorni.Suostuin lähtemään 263 metriin asti, sillä en ole oikein mieltynyt korkeisiin paikkoihin ja ylin pallo näytti ilkeän pieneltä. Ylhäältä oli kyllä upeat näkymät joen yli. Sumuinen ilma vähän haittasi näkymiä. Meni hetken ennenkuin suostuin menemään ihan reunalta katsomaan ulos. Onneksi paikka oli ihan umpinainen. Vastaan käveli pieni poika, joka osoitti digikameraansa ja yritti kysyä saako ottaa minusta kuvan. Toki suostuin tähän pyyntöön ja poika näytti millaisen kuvan oli ottanut. Alaspäin mennessä osan matkaa kuljemme panoraamahissillä. Sieltä avautuu vielä viimeiset näkymät kaupungin ylle. Alakerrassa sijaitsee Shanghai Municipal History Museum jonka sisäänpääsy kuului lippumme hintaryhmään. Kauniisti tehty leikkaus menneeseen aikaan kiinassa. Näkemisen arvoinen paikka.

Akvaariokauppakujalla toteamme valitettavasti muutaman mielenkiintoisen kaupan olevan kiinni. Toisessa niistä olisi ollut kalanruokaa, jota olisi voinut ostaa. Eräästä kaupasta ystävän matkaan lähti kylläkin kapealehtistä kasvia. Liikkeessä oli pieni poika, joka kovin mielellään olisi halunut tehdä kaiken isänsä eli liikkeen omistajan perässä. Miehen ottaessa maksua kasvista poika alkoi nosteleen akvaariosta kasveja ylös ja siirtelemään niitä toiseen paikkaan. Eräältä kapealta kujalta löyty myyjä, jolla on mielenkiintoinen valikoima erilaisia lumpeita. Hän yrittää myydä meille niitä kaikkia, mutta yritämme viitota ettei voida ostaa kuin sellaisia jotka ovat kevyitä. Ystävän matkaan jälleen lähtee joitakin lajeja.

Kierrettiin hotellin vieressä sijaitseva tavaratalo. Siitä löytyi kiva budhalaisen temppelin koruliike. Jadekoruja myydää lähes joka paikassa. Hinnat vaihtelevat niiden värityksen mukaan. Vihreä kaksivärinen näyttää olevan kalleinta.

Iltasella Nanjing kauppakadulla päätämme mennä tämän pienen junan kyydillä kadun toiseen päähän. Helpommin sanottu kuin tehty, muitakin matkaajia on siis sinne haluamassa. Ensin näyttää niin kovin kiltiltä jonolta ihmisiä odottamassa junaa. Kun se on parkeerannut ja alkaa tyhjentyy alkaa myös hillitön juoksu ja kilpailu vapaista paikoista. Kolmanteen junaan vasta pääsimme ja sinnekin piti melkein käyttää kyynärpäätaktiikkaa.

Kävelimme Bundilla eikä löydetty laukkukauppaa, jossa olisimme haluneet käydä uudestaan ja  eksyimme silkkikauppaan. Katselimme siellä kauniita silkkiaamutakkeja. Takin alkuhinta oli huimat 580 yania ja emmekä meinaneet uskoa. Juuri kun olimme lähdössä vilkkaan tinkimisen jälkeen kaupasta ulos, myyjä alkaa ehdottelemaan 170 yanin kauppoja. "Special price only for you" "Shop closing price" ja näin aamutakki lähtee mukaan.

Hotellilla pakattiin kaikki tavarat sillä aamusella on aikainen herätys ja matka lentokentälle.