Otimme metron rautatieasamalle tarkoituksena etsiä matkaoppaassa mainittu teemarkkinapaikka. Sen pitäisi sijaita rautatieaseman takana pienellä kadulla. Katu löytyi, mutta suureksi hämmästykseksi paikalla oli vain purettuja taloja. Taidettu vetää alue puskuraktorilla sileäksi. Aseman metrotunnellissa on silmälasimyyjien keskittymä ja mukaan lähti uudet aurinkolasit.

Täältä matkasimme taksilla Century  Parkiin. Tämä on kaupungin suurin vihreä puisto. Valtavia määriä sudenkorentoja lenteli yllämme. Puista kuuluu hyvin voimakasta siritystä. Luultavasti osa heinäsirkkoja, mutta sitten myös jotan suurempia ötököitä. Puiston keskellä on iso järvi johon on rakennettu siltoja ylittämistä varten. Yhdestä paikkaa voi vuokrata tandempyöriä ja polkuveneitä. Valitettavasti olemme keskellä viikkoa joten emme näe niitä satoja leijoja joita täällä lennetellään.

Matkamme jatkuu kohti Shanghai Ocean Aquariumia. Vedenalainen seikkailu alkaa Yangtze joesta ja sen harvinaisista asukkaista joita ei muualla maailmassa ole esillä. Esimerkkinä asukeista on Kiinalainen sampi, Kiinalainen imukala, Yangtsen alligaattori ja Kiinalainen jättisalamanteri. Kaiken kaikkiaan tänne on koottu eri puolilta maailmaa hyvin laaja määrä erilaisia kaloja jne. Kierros alkaa rakennuksen ylimmästä kerroksesta ja edetään alimpaan kerrokseen liukuportailla. Pään yläpuolella ui valtavia vesikilpikonnia  valtameri osiossa jossa liikutaan pitkiä käytäviä putken alla. Löytyy myös pingviinejä, hylkeitä, ja suurimpiin makean veden kaloihin kuuluvia arapaimia.

Pimenevessä illassa kävelemme Bundilla ja ihailemme jokea. Paikka kuhisee ihmisistä ja on suosittu illanvietto paikka. Täältä on hieno näkymä vastakkaiselle rannalle. Eli sinne jossa tuo akvaario ja Oriental Pearl TV torni sijaitsee. Joella kulkee suuria määriä rahti- ja jokiristeilyaluksia. Ystävä varoittaa minua etten säikähdä, kun pujotan kolikon kaukoputkeen, sillä se alkaa soittamaan sävelmää "hei taas yksi hassu turisti höynäytetty". Hyvä jos sillä ehtii tarkentaa haluttuun kohtaan, kun aika on jo loppu.

Iltasella istuimme terassilla olusella, kun taivaalta alkoi näkymään välkehdintää. Salamat siellä vilkkui pilvien peitosta ja meillä oli oikein hyvä passipaikka. Ja johan pienen ajan kuluttua ukkonen oli päällä. Tarjoilijat olisivat haluneet siirtää meidät heti varjon alle, mutta halusimme nauttia sateen raikkaudesta. Hetken kuluttua se kuitenki yltyi ja siirryimme kiltisti suojaan. Hienoja salamia se antoi ja erittäin kaikupohjaista jyrinää :-).